Coelestin (Celestit) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice
INFORMAȚII:
Denumire: din latinescul "coelestis" care înseamnă "ceresc". Uneori este găsit în mase extrem de comprimate care seamănă cu niște aripi de înger. Aceste specimene mai sunt denumite Angelite.
Descriere: mineral format din sulfat de stronțiu, uneori cu conținut de calciu sau bariu, care apare sub formă de cristale, în masive și forme compacte fibroase.
Culoare: alb, gri, bleu, verde, galben, portocaliu, roșu, albastru, transparent (în forma sa cea mai pură este extrem de clar). Cea mai comună nuanță este cea albastru pal.
Duritate: 3 - 3,5 (din 10).
Sistem de cristal: orthorhombic.
Formula chimică: sulfat de strontiu SrSO4.
Luciu: sticlos sidefat.
Avertizment: culoarea păleste în lumina directă a soarelui (mai ales la varietatea de culoare albastră). Varietatea albastră este foarte rară iar prețul este, din această cauză, destul de mare.
Notă: mineralul este găsit în întreaga lume, în zone în care calcarul și gresia au început să se descompună, de obicei în cantități mici. Varietatea de culoare albastru pal este găsit predominant în Tunisia și Madagascar. Datorită faptului că în cele mai multe cazuri depozitele de Coelestin sunt epuizate, se vinde ca piatră prețioasă Cristal de Stâncă tratat cu vapori de aur, denumit Aqua Aura, care are strălucirea similară cu a coelestinului dar nu la fel de puternică.
Curiozitate: cristalele de Coelestin se gasesc și în unele geode. Cea mai mare geodă de Coelestin cunoscută are în punctul său cel mai larg 10,7 metri în diametru și este situată în vecinătatea localității Put-in-Bay, Ohio pe insula South Bass din Lacul Erie. Geoda a fost transformată într-o peșteră, cu numele de Crystal Cave, care poate fi vizitată. Cristalele care compuneau podeaua geodei au fost eliminate însă cele rămase au grosimi de până la 46 cm și se estimează că ar cântări aproximativ 135 kg fiecare.
Îngrijire: se spală o dată pe lună cu apă calduță și se încarcă la soare.
Atenționare: ținut langă alte pietre acesta atrage energii din ele și din aceasta cauză poate deveni un pseudocoelestin care în funcție de piatra sau pietrele langă care a stat poate avea efecte foarte diferite. Este recomandat sa fie descărcat de aceste energii în preajma unor hematite.
Alte denumiri: Celestit, Celestină.
PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE: Gemeni, Capricorn, Săgetător.
LUNA DE NAȘTERE: -
TALISMAN NOROCOS: -
ZIUA DE NAȘTERE: -
ANUL NAȘTERII: -
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ : Venus, Neptun.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numărului 3.
ANIVERSARE: -
CHAKRE: toate chakrele dar predominant 5, 6.
POLARITATE: Yin.
PROFESII: oratori, comunicatori, profesori, artiști.
EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Ajută: la memorarea viselor.
Este indicat pentru meditații. Ajută la comunicarea cu ființele angelice. Îmbunătățește somnul și intensifică acctivitatea onirică (pentru a obține efecte mai puternice cristalul trebuie activat expunândul la radiații lunare). Pentru toate tipurile de insomnie se poate pune o geodă de Coelestin în dormitor.
Reduce: senzația de oboseală, grijile cotidiene, stresul. Reduce tensiunile de orice fel și aduce echilibrul calmând posesorul.
Dezvoltă intuiția și amplifică capacitățile mentale.
Echilibrează câmpurile energetice, curăță aura și aliniază chakrele.
Aduce: speranță, armonie, calm, deschidere către lucruri noi, onestitate, bucurie, loialitate.
Recomandabil: pentru detoxifierea organismului.
Măreste: creativitatea, capacitatea de comunicare.
Deschide: al 3-lea ochi, indicat pentru meditație. Poate fi folosit cu succes pentru călătorii astrale.
Bun: pentru probleme de auz, pentru sistemul nervos și tiroida, în cazuri de anxietate și depresie, este indicat a se purta după operații deoarece ajută celulele să crească și să se regenereze, cicatricea devenind astfel aproape invizibilă, bun pentru tulburări sau dureri menstruale, pentru sistemul digestiv, alină durerile de cap, reîmprospătează ochiul, combate tensiunea.
Navigare rapidă
Index Alfabetic Cristale
Calcedonie
Calcit
Calcopirită
Carneol (Cornalină)
Charoit
Chiastolith
Chihlimbar
Cinabru (Sângele Dragonului)
Citrin
Coelestin (Celestit)
Coral Rosu
Crisocola (Chrysocolla)
Crisopraz (Chrysopras)
Cristal de Stâncă
Cuart Albastru
Cuart Cactus
Cuart Dendritic
Cuart Fumuriu
Cuart Roz
Cuart Rutil
Cuart Turmalin