Chihlimbar (Copal, Ambra) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Chihlimbar (Copal, Ambra) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale A - E > ( C )

INFORMAȚII:
Denumire: mai este  denumit și Ambră iar această denumire provine din limba arabă, "al anbar" însemnând auriu.
Descriere: răsină fosilă divers colorată (cel mai des în nuanțe de galben), provenită din mai multe specii de pini și fosilizată în urmă cu 50-60 milioane de ani. Este de natură organică, la fel ca perla, coralul și jaisul.
Culoare: galbenă ca a mierii, transparent sau opac, pur sau cu inserții de culoare rosie, până la portocaliu. Uneori poate conține bule de aer, cetină de brad, spori de muschi în nuante precum violet, negru, albastru, roșu, verde. Uneori poate conține insecte și chiar broaște sau șopârle.  Chihlimbarul verde este o varietate de chihlimbar galben supus unor tratamente termice.
Duritate: 1 - 2,5 (din 10)
Formula chimică:  C10 H16 O
Structură cristalină: amorfă.
Luciu: sticlos.
Varietăți: În lumea bijuteriilor chihlimbarul este împărțit în mai multe grupuri specifice și anume - Succinite (chihlimbar baltic), Burmite (chihlimbar din Birmania), Simetite (chihlimbar sicilian), Rumanite (chihlimbar românesc). Ultimele trei reprezintă varietăți și surse rare.
Avertizment: chihlimbarul este o piatră cu o duritate foarte redusă, deci este indicat să nu purtați inele cu chihlimbar în timpul curațeniei, la spălat, etc. Deasemenea nu este recomandat contactul cu detergenți sau cosmetice. Este solubil în alcool, benzina și eter.
Legenda: mai este numit și  Aurul Nordului a fost utilizat mult timp în Țările Baltice ca monedă de schimb. În vechime era purtat de șamani și vrăjitori pentru că era considerat o piatră cu puteri magice. Cea mai mare bucată de chihlimbar descoperită vreodată a cântărit 9 kg. Pudra de chihlimbar este uneori folosită în aromoterapie, aceasta emițând un parfum usor de pin când este arsă. Creștinii spuneau că dacă găsești o bucată de chihlimbar, primești dovada protecției lui Dumnezeu asupra ta.
Notă: cea mai mare parte din Chihlimbarul care este pe piață provine din două surse principale și anume Republica Dominicană și statele baltice. Chihlimbarul din statele baltice este mai vechi și prin urmare mai apreciat pe piață, dar cel din Republica Dominicană este mult mai probabil să conțină insecte. Prețurile chihlimbarului pot varia între 20$ şi 40.000$ sau mai mult.
ATENȚIE: cele mai multe dintre specimenele de Chihlimbar comercializate, mai ales cele accesibile ca preț, sunt de fapt Copal sau Copalit. Acesta este termenul dat rășinilor organice care nu sunt destul de vechi (adică au mai puțin de 100.000 ani vechime) motiv pentru care nu sunt complet fosilizate (moleculele lor fiind în curs de polimerizare). Termenul de Copal (copalli) provine din limba Nahuatl a culturilor pre-Columbiene Mezoamericane și înseamnă "tămâie". Spre deosebire de Copal, Chihlimbarul are o greutate specifică mai mică și poate pluti pe apă sărată. În Africa există depozite de Copal, atât pe coasta vestică cât și pe coasta estică, dar mai ales în Madagascar. Acestea din urmă au o vechime cuprinsă între 1000 și 10.000 de ani. În Columbia aceste depozite au o vârstă mai mică de 250 de ani, spre deosebire de Chihlimbarul din Țările Baltice care are o vechime de 35-50 milioane de ani sau cel din Republica Dominicană cu până la 40 milioane de ani vechime. Un ultim test care poate diferenția Chihlimbarul de Copal este acela că Chihlimbarul nu se dizolvă în acetonă față de Copal care se va dizolva.

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE: Taur, Rac, Leu, Săgetător, Vărsător, Pești.
LUNA DE NAȘTERE: Noiembrie.
TALISMAN NOROCOS: al Leului și Săgetătorului.
ZIUA DE NAȘTERE: Sâmbăta.
ANUL NAȘTERII: Bivolului.
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ : Soarele.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numărului 3.
ANIVERSARE:  se ofera la aniversarea de 10 ani de la căsătorie.
CHAKRE : 2, 3.
POLARITATE: Yang.
ALTELE: -

EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Puternic rol protector. Este o piatră a norocului, a frumuseții, a dragostei adevărate, ajută la găsirea sufletului pereche.
Reduce: gândurile negative, greutățile vieții, tristetea, melancolia, confuzia, dorințele de sinucidere.
Purifică: organismul, mintea, spiritul și mediul. Protejează împotriva radiațiilor nocive, de aceea este indicat să existe unul lângă televizor, computer, aparate electronice sau alte surse de energie, inclusiv solară (este indicat să purtați chihlimbar la plajă sau în zilele toride).
Forța: magiei crește cu ajutorul unui chihlimbar, deci aveți grijă la blestemele sau cuvintele rele pe care le aruncați asupra cuiva, pentru că forța lor ar putea fi mai mare decât v-ați putea aștepta.
Aduce: calm, puritate, echilibru, energie, noroc, dragoste, armonie, sănătate, putere.
Emite: o energie caldă și luminoasă care mărește buna dispoziție a purtătorului, leagă mai bine relațiile de familie și de căsătorie, solidifică jurămintele matrimoniale.
Ține departe:  negativitatea sau durerea altora cu care purtătorul intră în contact.
Amplifică: energia pozitivă, optimismul, bucuria, logica, energia spirituală, simțul umorului, calitățile artistice, altruismul, răbdarea, înțelepciunea, îmbunătățește memoria, frumusețea interioară și exterioară a purtătorului, câștigurile financiare.
Sănătate: are un puternic rol curativ. Este benefic pentru sistemul endocrin, pentru ficat, rinichi, intestine, stomac, splină, tiroidă, gât. Purifică organismul, fortifică sistemul nervos. Este benefic în caz de dureri stomacale, ulcer, astm, dureri de ureche, reumatism, hemoragie nazală, ajută la naștere, reduce durerile din organism.

Active Search Results
Înapoi la cuprins