Azurit - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Azurit - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale A - E > ( A )

INFORMAȚII:  
Denumire: după unele surse denumirea ar avea la bază cuvântul persan "lazhward" care înseamnă "albastru". În Evul Mediu a fost denumit "albastru de munte" sau "albastru de cupru".  În Franța, lângă Lyon, în localitatea Chessy această piatră a fost şi încă mai este numită Chessylite. Î n anul 1824 mineralogistul francez F. Bedan a clasificat mineralul cu numele modern de Azurit.
Descriere:
Mineral din acceași clasă cu malachitul, cu care apare de obicei în combinație (motiv pentru care i se mai spune azurit-malachit), este întâlnit cel mai adesea sub formă de agregate masive sau mase nodulare dar poate apărea și sub formă de stalactite sau cristale prismatice.
Compoziție chimică:  Cu3 (CO3) 2(OH)2  
Duritate: 3,5 - 4 (din10)
Luciu: vitros, opac.
Structură cristalină: monoclinic prismatic.
Culori: de la bleu deschis la albastru închis.
Varietați: azurit cuprit - albastru cu inserții maronii. Uneori poate fi întâlnit ca și cristal prismatic foarte rar fațetat. De cele mai multe ori este găsit într-o formă masivă în combinație cu Malachit.
Notă: Poate fi confundat cu Lapis Lazuli sau cu Sodalitul.
Exploatări:
Azuritul se găsește în special în zonele cu mine de cupru în state cum ar fi Germania, Kazakhstan, Australia, Chile, China și fosta U.R.S.S precum și pe continentul african în Zair.
Legenda: în Egiptul antic această piatră a fost păstrată în mare secret, fiind considerată ca având puterea de a mări capacitatea de conștientizare, de a dezvolta conștiința. Aceasta era folosită de către marii preoți în ritualuri speciale, cu scopul de a trece la alt nivel de cunoaștere și putere spirituală.
Atenție: este o piatră moale și sensibilă. Se poate zgâria foarte ușor și este indicat a se feri de șocuri. Nu trebuie lăsată pentru purificare și încărcare în lumină solară directă pentru că își poate schimba culoarea. Nu este indicat a se folosi pentru elixir de băut.

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE:
 Săgetător, Capricorn.
LUNA DE NAȘTERE: -
TALISMAN NOROCOS: pentru nativii din Capricorn.
ZIUA DE NAȘTERE: -
ANUL NAȘTERII: -
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ: Venus.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numărului 1.
ANIVERSARE: -
CHAKRE: 5, 6, 7
POLARITATE: Yin.
PROFESII: -  

EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Numită și PIATRA RAIULUI.
Marește: imaginația, creativitatea, inspirația, memoria. Deschide cel de-al treilea ochi.
Bun: pentru limpezirea gândurilor în meditație și pentru procesul viselor, meditație, rugaciune, stimulează activitatea mintală.
Facilitează:  decizia și comunicarea, prin eliberarea blocajelor comunicaționale, conferă ghidare spirituală și facilitează contactul cu ghizii spirituali. Ajută la dezvoltarea conștiinței.
Ajută: la înțelegerea   situațiilor și la descoperirea propriilor inhibiții și frâne, la dezvoltarea aptitudinilor și abilităților psihice și îmbunătățește intuiția.
Aduce: bunătate, adevăr, răbdare, claritate, blândete,   energie, compasiune, o mai mare încredere de sine.  
Recomandabil: celor care nu pot păstra contactul cu realitatea, alungă resentimentele și senzațiile negative din trecut. Este foarte bun în perioadele de studiu pentru examene.
Scade: egoismul, aroganța, vanitatea, anxietatea, stresul, indecizia, grijile, furia.
Sănătate: benefic pentru tiroidă și orice problemă a gâtului, pentru splina, sinusuri, sistemul nervos.
Este indicat a se folosi pentru detoxifierea organismului.
Așezat pe al treilea ochi, poate fi folosit pentru meditații profunde sau călătorii astrale. Nu este recomandat a se utiliza acest procedeu mai mult de o dată la zece zile.

Lucrează: pentru alinierea celor șapte chakre principale.

Active Search Results
Înapoi la cuprins