Rubin (Corindon) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Rubin (Corindon) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale P - T > ( R )

INFORMAȚII:  
Denumire: provine din limba latină în care cuvântul "rubeus" înseamnă "roșu".
Descriere:
este, alături de Safir, o varietate de Corindon care pe scara Mohs a durității este întrecut numai de Moissanit (9,5) și Diamant (10). Fiind una dintre pietrele prețioase de top, este considerat încă din cele mai vechi timpuri un simbol al puterii și o piatră magică. În general, conform clasificării Asociației Internaționale a Pietrelor Geme Colorate (I.C.G.A), sunt considerate Rubine toate pietrele de Corindon de culoare roșie sau roz chiar dacă există o oarecare dispută privind Rubinele roz care uneori sunt denumite Safire roz. Toate pietrele naturale conțin impurități de culoare sau incluziuni de Rutil sub formă de ace fine ca firul de mătase. Gemologii se folosesc de aceste impurități pentru a deosebi pietrele naturale de cele sintetice. Aproape toate Rubinele aflate pe piață în ziua de astăzi sunt tratate într-o formă sau alta, cea mai uzuală fiind tratarea termică. Cu toate acestea, există cristale complet netratate având o calitate și culoare foarte bună. Cele mai spectaculoase Rubine au fost exploatate în Myanmar (Birmania) și datorită nuanței naturale deosebite sunt descrise uneori ca având culoarea "sângelui de porumbel". Foarte rar Rubinele pot prezenta pleocroism, chatoianță sau efectul de "ochi de pisică".
Compoziție chimică:
Al2
O3Cr (oxid de aluminiu).
Duritate: 9 (din 10).
Luciu: vitros, translucid până la transparent.
Sistem de cristal: trigonal.
Culori: roșu, grena, roșu spre roz, roșu-violet. (culoarea este dată de cantități mici de Crom care înlocuiesc atomii de Aluminiu în structura cristalului).
Notă: poate fi confundat cu Granatul, Spinelul și Turmalina Roșie.
Legenda: în Orient, Rubinele au fost pentru mult timp considerate cele mai importante pietre prețioase. Numele dat acestui cristal în Sanskrită (Maniki) poate fi tradus ca "regele pietrelor prețioase". Indienii prețuiau Rubinele foarte mult considerându-le alături de Diamante și Perle cele mai frumoase pietre din lume. Magii și vrăjitorii din Evul Mediu considerau că aceste cristale s-au format din picături de sânge de Dragon, putând dărui celui care le purta putere nelimitată și făcându-l irezistibil în fața celorlalți oameni. Rubinele au fost întotdeauna deosebit de apreciate în țările asiatice unde au fost folosite pentru a orna armura, tolba și harnașamentele nobililor din China și India. Uneori aceste cristale erau incluse în temelia clădirilor pentru a asigura norocul și durabilitatea. Marea majoritate a simbolurilor regale (coroane, sceptre, săbii etc) din întreaga lume sunt ornate cu Rubine și alte pietre prețioase de mare valoare.
Exploatări:
Afganistan, Myanmar (Birmania), Groenlanda, Franța, India, Malawi, Pakistan, Sri Lanka, S.U.A.
Atenție:
încă de la începutul secolului 19 au început să fie produse, prin diferite tehnici, Rubine sintetice care au aceeași duritate ca cele naturale dar, spre deosebire acestea, nu au impurități vizibile cu ochiul liber. Din punct de vedere energetic, pietrele care conțin impurități și nu pot fi folosite pentru fabricarea bijuteriilor sau cele combinate cu alte minerale, au aceeași valoare ca și cele scumpe. Rubinul poate fi folosit în contact cu corpul uman însă NU este indicat să fie folosit pentru prepararea de elixir de băut. Conține aluminiu și din această cauză este toxic.
Îngrijire: este indicat să fie purificat o dată sau de două ori pe lună sub jet de apă călduță, apoi trebuie încărcat pentru 2-3 ore la lumina soarelui sau într-un grup de Cristale de Stâncă.

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE:
Berbec, Taur, Rac, Leu, Scorpion, Săgetător, Capricorn.
LUNA DE NAȘTERE: Iulie, Decembrie.
TALISMAN NOROCOS: pentru cei născuți în zodia Capricornului.
ZIUA DE NAȘTERE: Marți.
ANUL NAȘTERII: -
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ : Marte, Soare.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numarului 3.
ANIVERSARE: se oferă la aniversarea a 15 și 40 ani de la căsătorie.
CHAKRE : 1, 4.
POLARITATE: Yang.
PROFESII: -  

EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Este o piatră a puterii și a succesului pe toate planurile.
Se spune
despre acest cristal că reprezintă versiunea cristalizată a Iubirii Divine.
Crește
optimismul, inspirația, energia, sensibilitatea și îmbunătățește capacitatea de conducere. Îl face pe utilizator să iasă în evidență, să fie remarcat, să capete faimă și putere.
Aduce claritate în gândire, înțelepciune și ajută posesorul să își păstreze concentrarea.
Puternic rol protector împotriva atacurilor psihice și a agresiunilor fizice.
Când Rubinul își schimbă culoarea (se întunecă) acesta avertizează purtătorul asupra unui pericol iminent.
O tradiție veche spune că binecuvântând în cele patru colțuri grădina cu un Rubin, aceasta va fi protejată de furtunile violente iar daunele provocate de vânt, ploaie, grindină sau resturi purtate de vânt vor fi prevenite. Stimulează dezvoltarea armonioasă a plantelor.
Dormind cu un Rubin veți putea experimenta un somn cu vise lucide, mintea conștientă intrând în legătură cu subconștientul. Stimulează glanda Pineală.
Bun pentru concentrare și meditație. Asistat de un cristal de Rubin, se pot accesa cunoștințele antice care acoperă principiile ezoterice ale mișcărilor religioase, structura și atributele cunoștințelor oculte, precum și informații din registrele akashice referitoare la dezvoltarea abilităților psihice și astrale.
Benefic pentru ficat, inimă, splină, coloana vertebrală și intestine, probleme de natură sexuală. Stimulează circulația sângelui și are un important rol detoxifiant. Poate fi folosit cu succes pentru renunțarea la obiceiurile proaste și dependențe periculoase (țigări, cafea, alcool, droguri).
Stimulează rinichii, glandele suprarenale și armonizează funcționarea organelor reproductive.
Purtat în mod frecvent devine talismanul dumneavoastră personal.

Active Search Results
Înapoi la cuprins