Kunzit (Spodumen) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Kunzit (Spodumen) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale K - O > ( K )

INFORMAȚII:  
Denumire: a fost dată după cel care a descoperit mineralul la începutul secolului XX și anume mineralogistul George Frederik Kunz.
Descriere:
este o varietate de Spodumen din grupul Pyroxenilor, de culoare roz-lila (această culoare fiind dată de mangan) motiv pentru care mai este denumit și Ametist de Litiu. Acest cristal prezintă pleocroism puternic, ceea ce face ca intensitatea culorii să difere în funcție de unghiul din care este privit. Din această cauză cristalul este dificil de tăiat și fațetat, întotdeauna fiind nevoie să se țină seama de modul în care va trece lumina prin el în așa fel încât să se obțină efectul de culoare cea mai intens.
Compoziție chimică: LiAl(SiO 3
) 2i(Mn)
Duritate: 6,5 - 7 (din 10)
Luciu: vitros, perlat pe linia de clivaj, transparent sau translucid.
Sistem de cristal: monoclinic, prismatic, tabular.
Culori: roz-lila (Kunzit), verde smarald (Hidenit), galben, vernil, albastru sau alb pentru celelalte varietăți de Spodumen.
Varietați:  De curând au apărut pe piața pietrelor prețioase variante de culoare galbenă, vernil, albastru sau alb, mulți dintre dealerii respectabili de minerale folosind deja denumirea de Kunzit si pentru aceste nuanțe sau combinații de nuanțe ale mineralului denumit Spodumen. Kunzit este denumirea variantei roz-lila a mineralului Spodumen. Hiddenit este varianta verde smarald (culoarea fiind dată de conținutul de crom) a aceluiași mineral.
Legenda: datorită rezistenței sale termice ridicate, în Grecia antică cristalele de Kunzit au fost folosite pentru protecție, ca un paratrăznet împotriva energiilor divine. Grecii antici credeau că, prin Kunzit, pot fi unite energiile Cerului și Pământului.
Notă: Kunzit-ul poate fi găsit în Canada, Mexic, S.U.A., Brazilia, Suedia, Madagascar, vestul Australiei, Afganistan și Pakistan. Împreună cu celelalte tipuri de Spodumen reprezintă o sursă importantă de litiu.
Atenție: culoarea unora dintre cristalele folosite pentru fabricarea de bijuterii este adeseori intensificată prin încălzire (150 o C) sau prin iradiere. Culoarea Kunzit-uli pălește dacă este lăsat mult timp în lumina soarelui.
Îngrijire: datorită faptului că este o piatră care poate acumula energii negative trebuie descărcată regulat sub jet de apă călduță și încărcată la lumina Lunii sau într-un grup de cristale de cuarț.

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE:
Taur, Leu, Scorpion.
LUNA DE NAȘTERE: -
TALISMAN NOROCOS: pentru Zodia Taurului.
ZIUA DE NAȘTERE: -
ANUL NAȘTERII: -
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ: Venus.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ:  pentru cei născuți sub influența numarului 7 .
ANIVERSARE: -
CHAKRE: 4, 5, 6.
POLARITATE: Yin.
PROFESII: -  

EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Este o piatră aducătoare de noroc, deosebit de relaxantă și profund spirituală.
Mărește capacitatea de a interacționa cu ceilalți, activează funcțiile cerebrale și luminează simțurile, crește încrederea de sine, vitalitatea.
Respinge negativitatea și elimină blocajele emoționale, aducând după sine acceptarea Iubirii Divine.
Consolidează câmpul energetic personal, curăță aura, activează Chakra Inimii și  o aliniază cu Chakra Gâtului și cu cel de Al Treilea Ochi.
Ajută în cazuri de depresie, schizofrenie și atenuează sentimentele de inferioritate, elimină  inhibițiile în relația cu semenii noștri.
Promovează cunoașterea interioară, foarte bun pentru ședințele de meditație și introspecție.
Stimulează sensibilitatea și senzualitatea, ne învață ce înseamnă dăruirea de sine, intensifică dorința de a fi de folos și îmbunătățește starea de spirit.
Întărește și ajută mușchii inimii, lucrează împotriva bolilor circulatorii și pulmonare condiționate de stress, elimină blocajele energetice, stimulează producția de hormoni, reduce durerile articulare și rigiditatea musculară.
Ajută în cazul durerilor de spate, neuropatie, este un analgezic puternic în nevralgii, sciatică și dureri de dinți (...evident că nu poate înlocui stomatologul). Poate ameliora durerea în cazuri de gută sau artrită.
Protejează împotriva atacurilor energetice.

Energizează apa. Lăsați peste noapte o bucată de Kunzit într-un pahar cu apă. Consumul regulat de apă energizată în acest mod va asigura o producție echilibrată de globule roșii și o circulație sanguină sănătoasă.

Active Search Results
Înapoi la cuprins