Cuart Roz - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Cuart Roz - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Meniu > Index Alfabetic > Cristale A - E > ( C ) > Cuart

INFORMAȚII:
Descriere: Varietate de Cuarț.
Formula chimică: SiO2 (Dioxid de Siliciu).
Duritate: 7 (din 10).
Luciu: sticlos.
Culori: nuanțe de roz sau culoarea piersicii, semi-opac. Culoarea devine mai fadă în lumina directă a Soarelui.
Îngrijire: trebuie purificat frecvent, cere o nouă purificare atunci când își schimbă culoarea.
Notă: Cuarțul Roz transparent este extrem de rar și nuanța lui este extrem de pală.
Avertizment: Nu este indicat să fie purificat în apă salină.
Varietați de Cuarț: există foarte multe tipuri de Cuarț, sub această denumire fiind clasată o întreagă categorie de cristale cum ar fi: Cuarț Hialin (Cuarț incolor - Cristal de Stâncă), Cuarț Albastru (Safir Cuarț), Cuarț Fumuriu, Cuarț Rutilat (cu incluziuni de Oxid de Titan sub forma de ace subțiri lungi), Cuarț Dendritic (cu incluziuni de Oxizi de Mangan și Fier care se ramifică precum crengile copacilor), Cuarț Turmalin (cu inserții negre, verzi sau roz de Turmalină), Cuarț Cactus, Cuarț Lăptos, Cuarț Roz. Tot în clasa Cuarțului se încadrează și următoarele cristale: Agat (Calcedonie de diverse culori), Amethyst (Cuarț violet), Ametrin (Cuarț galben cu violet), Aventurin (Cuarț verde sau portocaliu), Calcedonie (diverse culori), Carneol (Calcedonie portocalie), Citrin (Cuarț galben, Cuarț auriu), Crisopraz (Calcedonie verde), Jasp (diverse culori, Cuarț de Nil), Ochi de Pisica (Cuarț chatoiant, galben-verzuie), Ochi de Șoim (Cuarț chatoiant, albastru-cenușiu, albastru-verzui), Ochi de Tigru (Cuarț chatoiant, galben cu maro), Ochi de Taur (Cuarț chatoiant, brun-roșcat), Onix (alb, negru), Sardonix (roșu cu negru). Diamantul Herkimer este tot o varietate de Cuarț.
 
PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE: Berbec, Taur, Gemeni, Fecioară, Balanță.
LUNA DE NAȘTERE: Ianuarie, Octombrie.
TALISMAN NOROCOS: pentru Capricorn.
PLANETA GUVERNATOARE / DOMINANTĂ: Venus.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numărului 7.
ANIVERSARE: Se oferă la aniversarea a 2 ani (căsătorie).
CHAKRE: toate chakrele dar predominant cea a inimii (4).
POLARITATE: Yin.
PROFESII: artiști.
 
EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Promovează: toate tipurile de dragoste, este o piatră a iubirii pure.
Reduce: stresul, depresia, frica, resentimentele, regretele, furia, eșecul, gelozia, vinovația.
Atrage: dragostea, conferă frumusețe interioară și exterioară, atrage persoane bune în preajma noastră.
Aduce: prietenie și fericire, liniște sufletească, bunătate, respect de sine, capacitatea de a ierta, căldură, toleranță, generozitate, compasiune, bucuria de a trăi, echilibru la nivel emoțional, calmează.
Ajută: la exprimarea emoțiilor, mărește capacitatea de comunicare, înlătură gândurile și energiile negative, mărește fidelitatea, echilibrează la nivel emoțional și sexual, mărește iubirea maternă.
Calmează: ieșirile temperamentale.
Stimulează: creativitatea și talentele artistice, deschide interesul spre artă. Stimulează funcțiile creierului și crește capacitatea intelectuală.
Protejeaza: îndragostiții, copiii, părinții. Este o piatră de protecție și de sprijin pe timpul sarcinii și în timpul nașterii.
Recomandabil: a se purta în perioade de mari tulburări emoționale: divorț, eșecuri, necazuri, este un bun balsam pentru suflete îndurerate, celor care au nevoie de o mai buna disciplină, pentru cei care nu au curajul de a-și asuma responsabilități.
Sanatate: benefic pentru inimă, rinichi, sistemul circulator, urechi, gât, nas, sinusuri, sprijină fertilitatea, reglează problemele sexuale, reduce migrenele, benefic în cazuri de leucemie, vertij, răni, echilibrează activitatea organelor genitale, a ficatului, rinichilor, vaselor de sânge, plămânilor, ganglionilor, timusului, ajută la regenerarea țesuturilor, echilibrează energiile yin-yang, previne entorsele, ajută la scăderea în greutate.

Chakrele și cristalele potrivite

Înapoi la cuprins